CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

dijous, 7 de maig del 2009

Activitat del portal XTEC

La xarxa telemàtica XTEC, ofereix un munt de recursos pel professorat. Aquesta xarxa es va posar en funcionament l'any 1989. Pot ser utilitzat per tots els docents, els centres, i qualsevol estament relacionat amb l'educació. L'XTEC és un instrument per afavorir i potenciar l'inclusió de les TIC a la tasca pedagògica.

Les experiències que us presentem estan relacionades amb el tema del nostre blog i ens han semblat interessants. La primera activitat és el conte del “Peix peixet”, la segona és una experiència realitzada a l’escola Puig d’Arques de Cassà de la Selva. Els nens d’aquesta escola han realitzat tot un projecte sobre el mar utilitzant les TIC.

Es tracta d’una classe de P-5 que ha escollit treballar el projecte del mar. Els nens, amb l’ajuda de la mestra, anaven recollint tota la informació i totes les experiències del projecte en aquesta pàgina. Els nens i les famílies des de casa podien veure la tasca feta a través de la pàgina de l’escola. Molts textos estan elaborats pels mateixos alumnes. La mestra també ha inclòs enllaços interessants que els nens i nenes poden visitar a través de la xarxa a l’escola o a casa i una webquest molt senzilla per poder fer amb nens de P-5.

Ens sembla una bona manera d’incorporar les TIC al treball de projectes.



http://www.xtec.cat/ceippuigdarques/iatic/infan/p5/projecte/mar/mar.htm